Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Гусятинський М.В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Гусятинський М.В. 
Удосконалення дифузійно-пресової технології вилучення цукрози з бурякової стружки: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / М.В. Гусятинський ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2006. — 20 с. — укp.

Розглянуто актуальну проблему підвищення ефективності процесу вилучення цукрози з бурякової стружки, покращення технологічної якості одержаного соку та збільшення виходу цукру шляхом застосування дифузійно-пресового вилучення цукрози з бурякової стружки. Запропоновано методику розрахунку оптимального вмісту цукрози у буряковій стружці на виході з дифузійного апарата залежно від технологічної якості буряків та ступеня пресування жому. Показано, що дотримання оптимального режиму роботи дифузійного апарата сприяє підвищенню чистоти дифузійного соку та зменшенню його відкачки. Розроблено нові способи очищення жомопресової води дефекосатураційним осадом, яку оброблено сульфатом алюмінію або діоксду сірки. Встановлено оптимальні параметри термохімічної обробки бурякової стружки перед пресуванням у технології вилучення цукрози з застосуванням екстрагування та двостадійного пресування. Розроблено ефективний спосіб знецукрення мезги, відділеної від дифузійного соку, шляхом промивання водою, обробленою сульфатом алюмінію.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3 +
Шифр НБУВ: РА344176

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського